YANGıN MERDIVENI KAPıSı GüNLüKLER

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Blog Article

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan yapılabilmektedir. Dünyaardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve mevzi kaybının daha az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Binaların yangından korunması ile müntesip ele tuzakınan yasalı prosedürlerin içerisinde yangın bapları yönetmeliği de mevzi düzenır.

Kısaca, yapı taşı fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını engellemek muhtevain tasarlanmışken, ivedi çıkış kapısı sadece hızlı ve emin tahliye muhtevain kullanılan bir bapdır.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde hadise yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en büyük kazanımı kötü sızdırmaması ve muayyen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Yangın çıkış bapları, bir binadan veya tesisden yangın sırasında emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapılardır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi altına alınmasına yardımcı olur ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Bir gayrı şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir araba olmaması gerekir.

Yangın merdiveni, Yangın Merdiveni Kapısı yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın kelleladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bâtınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Başkaca, yangının farklı bölgelere yayılmasını sınırlar ve böylece itfaiye ekiplerinin yangını kontrol şeşna almasına yardımcı olur.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangınlar sırasında meydana mevrut ölümlerin yaklaşık% 90 ’ı alevlerle vasıtasız temastan değil duman solunmasından kaynaklanmaktadır.

Report this page